SNS Historisch Centrum

 Contact       Disclamer     Facebook      Youtube

SNS Historisch Centrum Contact disclamer
Over ons About us Bankgebouw Geschiedenis vergaderruimte Virtuele Rondleiding

Walkate archief groter.

Bert-Jan Lukje, vrijdag 30 maart 2012, de Stentor ©2012 Wegener Nieuwsmedia.


KAMPEN - Door de verplaatsing van de SNS Bank van de Burgwal naar de Oudestraat komt er meer ruimte voor het Frans Walkate Archief. SNS Bank heeft het pand aan de Burgwal in bezit. "Een deel van het pand gaat naar het Walkate Archief, dat krijgt er dus oppervlakte bij. Voor het overige deel kijken we naar verkoop of verhuur", laat woordvoerder Roland Kroes van SNS Bank weten.


Directeur Herman Harder van het Walkate Archief is blij met de uitbreiding. "We krijgen er een derde van het oude SNS-pand bij. We trekken dat gedeelte erbij. We gebruiken de centrale hal voor exposities. De expositieruimte zal nu minimaal verdubbelen. En we hebben als archief natuurlijk een belangrijke functie voor Kampen. Het is fantastisch dat we dat kunnen blijven uitoefenen, zeker in deze tijd."


De SNS Bank sluit op vrijdag 13 april haar deuren aan de Burgwal. De bank opent de week erop een nieuwe winkel in de Oudestraat. Kampenaren hebben nog wel de mogelijkheid om te pinnen aan de Burgwal, er blijft namelijk een geldautomaat