SNS Historisch Centrum

 Contact       Disclamer     Facebook      Youtube

SNS Historisch Centrum Contact disclamer
Over ons About us Bankgebouw Geschiedenis vergaderruimte Virtuele Rondleiding

Daarnaast biedt het oude Nutsspaarbankgebouw onderdak aan het archief van de SNSbank. Een bezoek aan het archief is voor de meeste mensen een nostalgische ervaring. ''oja, zo'n spaarpot had ik ook'', ''ja, dat spaarbankboekje" en ''wow, wat een grote kluis''. Maar ook de recente ontwikkelingen in het geldwezen komen aan bod.

Aanbod voor scholen

Voor scholen bestaat de mogelijkheid om onder schooltijd een bezoek te brengen aan het SNS historisch centrum. Per groep wordt een op de leeftijd afgestemd programma samengesteld. De rijke en diverse collectie van het SNS historisch centrum biedt hiervoor voldoende aanknopingspunten. Een rondleiding, waarbij aangesloten wordt bij de lokale geschiedenis en een creatieve verwerking zijn vaste onderdelen van een bezoek van ca. 1,5 uur. De deelnamekosten bedragen € 50, - per groep.

Jeugdmiddagen

Iedere laatste woensdagmiddag van de maand organiseert het SNS historisch centrum een jeugdmiddag. Kinderen tussen 8 en 12 jaar oud (en hun begeleiders) zijn dan van 14.00 - 15.30 uur welkom. Vaak is een bepaald thema (zilvervloot, dieren, de euro) uitgangspunt voor een speelse rondleiding door het oude bankgebouw. De deelnamekosten zijn symbolisch: een chocolade munt, een oude krant of je lievelings knuffel meebrengen. Tot de zomer zijn er nog jeugdmiddagen gepland:Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het SNS historisch centrum (tel 339 22 66)

SNS Historisch Centrum jeugdmiddag

26 maart: thema: dieren in de bankreclame

28 mei: thema: over bijen

25 juni: thema: de zomer Het SNS historisch centrum aan Burgwal 43 in Kampen organiseert activiteiten voor de jeugd in samenwerking met cultuurZIEN.

Het SNS historisch centrum

Een leerrijk bezoek aan een museum in Kampen. Dat biedt het SNS historisch centrum aan de Burgwal. Vanaf groep 1 tot en met groep 8 is het mogelijk om een bezoek te boeken.

In het SNS historisch centrum is de collectie van de voormalige Kamper bankdirecteur Frans Walkate ondergebracht. Frans Walkate was in de eerste helft van de 20e eeuw een belangrijke man binnen het Nederlandse bankwezen. Hij was mede-initiator van het jeugdsparen en mede-oprichter van de paarbankbond. Voor de stad Kampen is de door hem samengestelde fotocollectie nog steeds van groot belang. En nog ieder jaar geeft de SNSbank de door Walkate van uitgeverij Zalsman overgenomen Kamper Almanak uit. Een cultuur-historisch jaarboek over Kampen en haar geschiedenis.