SNS Historisch Centrum

 Contact       Disclamer     Facebook      Youtube

SNS Historisch Centrum Contact disclamer
Over ons About us Bankgebouw Geschiedenis vergaderruimte Virtuele Rondleiding

In de historische bijdragen in dit nummer geen 19de en 20ste-eeuwse Kamper geschiedenissen. Jammer, maar daar staat tegenover dat de artikelen over het middeleeuwse en vroeg-moderne Kampen er mogen zijn. Zo schrijft Lies van Vliet over 17de-eeuwse scherprechters (beulen) en neemt Joop Kroon de schutterijen uit de tweede helft van de 18de eeuw onder de loep.


Natuurlijk ook veel aandacht voor de digitalisering van het Digestum Vetus. Wie genoten heeft van de recente publiekslezing over dit 15de-eeuwse stadsregister, kan het allemaal in deze almanak nog eens nalezen.


Aardig ook de aandacht voor het werk van Kamper kunstenaars in het nieuwe Myosotis, rijk geïllustreerd en onder de pakkende titel 'Kunst met een thuisgevoel'.


Actueel is ook de bijdragen over de inrichtingsplannen van het nieuwe stedelijk museum - in het Oude Raadhuis, waar alle Kampen portretten van Oranjevorsten en -vorstinnen in een zaal bijeen komen te hangen.


Een mooie mix van het hedendaagse en het eeuwenoude Kampen en daarmee ideaal om onze mooie gemeente zowel historisch als actueel tegen het licht te houden. En de strip van Roy Bergsma is een flitsende nieuw element, waarmee de almanak ook voor jongeren een gewild verzamelobject wordt. De almanak wordt warempel 'cool'


De Kampen Almanak is een uitgave van het Frans Walkate Archief en wordt gratis aangeboden door de SNS-bank. De almanak is gratis af te halen bij de SNS-bankvestiging op de hoek van de Burgwal en de Geerstraat.  

Kamper Almanak wordt warempel 'cool'

door CAREL DE GOEIJ.  zaterdag 15 juli 2006 de Stentor ©2006 Wegener Nieuwsmedia

15 JULI 2006 - De Kamper Almanak 2006 is uit. Voor iedereen die Kampen een warm hart toedraagt van onschatbare waarde - en dus gratis af te halen bij SNS-bank en Walkate Archief.

KAMPEN - Het fenomeen Kamper Almanak is als een imposante eik, die elk jaar weer verrukkelijk bloeit en verrassende nieuwe loten en scheuten toont. Ook editie 2006 biedt diverse opvallende nieuwigheden. Zoals een strip van Roy Bergsma, die het voorbije jaar in Kampen op de hak neemt. En dan is er nog een serie

luchtfoto's van Freddy Schinkel.


Ook voor degene die het zwaardere leeswerk nog even wil uitstellen tot hangmat of lange winteravond valt er doorbladerenderwijs nu al genoeg te genieten. De nieuwe almanak is een mooi mengsel van beeld en tekst: naast luchtfoto's en strip natuurlijk de fotokroniek 2005 en op uitklapbare pagina’s een mooie tekening van het Berkterrein. Veel doorbladeraars zullen ook stilhouden bij de schoolfoto van het Gemeentelijk Lyceum uit 1940, in de vorige almanak afgedrukt en in dit nummer van bijna alle namen voorzien.